Како да се направи одржување на кружни машини за плетење

Рутинското одржување на кружните машини за плетење е многу важно за да се продолжи нивниот работен век и да се одржат добри работни резултати.Следниве се некои препорачани дневни мерки за одржување:

1. Чистење: Редовно чистете го куќиштето и внатрешните делови на maquina circular para tejido de punto.Ова може да се направи со чиста крпа и соодветни средства за чистење за да се осигура дека нема акумулирана прашина, нечистотија или нечистотии.

2. Подмачкување: Периодично проверувајте го системот за подмачкување на кружната машина за плетење за да се уверите дека има доволно масло или маст.Редовно менувајте го лубрикантот според упатствата во упатството за употреба.

3. Заштита од висока температура: Кружната машина за плетење ќе генерира топлина кога работи долго време, проверете дали околината е добро проветрена за да се спречи прегревање.Исто така, внимавајте да избегнете долготрајна континуирана употреба и да и дадете на опремата соодветно време за ладење.

4. Проверете го напојувањето: Редовно проверувајте го кабелот за напојување на машината за плетење во круг за да бидете сигурни дека кабелот за напојување не е оштетен или истрошен.Ако се најдат проблеми, тие треба да се заменат навреме.

5. Обрнете внимание на безбедноста: внимавајте на безбедносните работи кога го користите yuvarlak örgü makinesi, како што се носење слушалки и заштитни ракавици за да не се повредите себеси или другите за време на операцијата.

6. Редовно одржување: редовно проверувајте дали различните делови на тркалезната машина за плетење работат правилно.Доколку се открие некаков дефект или оштетување, треба да се поправи или замени навреме.

Ова се некои вообичаени мерки за секојдневно одржување на машината за плетење со кружна ткаенина, се надеваме дека може да ви помогне.Во зависност од специфичната марка и модел, може да има други специфични барања за одржување, ве молиме консултирајте го прирачникот за упатување


Време на објавување: 26 јуни 2023 година